Çay, dünyanın en sevilen içeceklerinden biri ve dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişinin vazgeçilmezi olarak mutfaklarında yer alıyor, her anlarına eşlik ediyor. Lipton markası, günde milyonlarca bardak çayın tüketilmesine öncülük eden tecrübeli firmalardan bir tanesi. Unilever’e ait bir firma olan Lipton, Thomas Lipton tarafından 1890 yılında Glasgow’da, yani İskoçya’da kuruldu. Günümüzde Türkiye dahil 110’un üzerinde ülkede ürün satışı yapılırken birçok ülkede de üretim işlemlerini gerçekleştiriyor. Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya ve Orta Doğu’da oldukça popülerdir ve günde milyonlarca bardak çayın tüketilmesine vesile olur. Bu üretim ağını kurup satışa sunmanın her aşamasında yer almaktadır.

Lipton Müşteri Hizmetleri

Lipton firması çay üretiminde büyük bir tecrübeye sahipken müşteri kitlesi de oldukça yüksektir. Bu müşterilerin sorunlarıyla ilgilenmek, sorularını cevaplamak ve önerilerini dinlemek amacıyla müşteri hizmetleri aktif halde çalışmaktadır. 444 25 19 numaralı müşteri hizmetleri numarasıyla iletişime geçebilir veya Unilever-İea web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Hafta içi her gün (Pazartesi-Cuma) 09 : 00 – 17 :00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Kuru çay, poşet çay ve soğuk çaylı içecekler hakkında sorunlarınızın bildirimini yapabilir, önerilerinizi dile getirebilirsiniz. Yaşadığınız problemler ile ilgili bölge temsilcilerine yönlendirilebilirsiniz. 1991 yılında Pepsi ile yapılan ortaklık çalışmasıyla Pepsi-Lipton ortak girişimiyle oluşan Lipton İce Tea buzlu çayları da ortaya çıkmıştır.

Lipton Vizyonu

Lipton, yüzün üstünde ülkeye hizmet verirken bu ülkedeki milyonlarca kişinin beğenisini ve takdirini toplamıştır. Öyle ki Lipton, dünya çay pazarının lider markasıdır. Ülkemize geliş tarihi ise 1986 yılına dayanmaktadır. Rize’nin Pazar ilçesinde faaliyete geçen Lipton fabrikası, İskoçya’da üretilen bu tadın ülkemize de gelmesini sağlamıştır. 1989 yılında poşet çayı, 1990’da ise demlik poşet çayı ülkemiz tüketici pazarına sunmuştur. 2000 yılına geldiğimizde Türkiye’deki fabrika sayısı 4 olmuştur. Ülkemizde yetiştirilen ve daha sonra toplanarak Lipton olması beklenen çaylar, tat, koku ve renk kriterlerine göre Uluslararası Lipton kalitesine sahip olması gerekiyor. Bu özellikleri sağlayan harmanlar Lipton üretim tesislerine girebiliyor. Ayrıca Lipton, ülkemizde çayın diğer kuşaklara miras olarak kalabilmesi, kalitesinin artabilmesi ve yüksek seviyede verim alınabilmesi için sürdürülebilirlik projelerinde de rol almaktadır.